Opening Innovatie & Pilot Centrum

Donderdag 21 september is na 2 jaar voorbereiding officieel het Innovatie & Pilot Centrum geopend door Johan Temmink voorzitter Stichting Biomassa en Joris Groot Zevert.

Op het Innovatie & Pilot Centrum (IPC) kunnen bedrijven en organisaties innovatieve installaties voor de verwerking van mest en andere biomassa testen, demonstreren en verder ontwikkelen. Voor de ondersteuning van deze projecten is een breed pallet aan voorzieningen aanwezig, variërend van werkplekken tot bemiddeling van stagiairs. Aan de realisatie van een IPC bestond grote behoefte. De stichting Biomassa heeft op het moment al meer dan tien aanvragen voor projecten op de PIL in behandeling. De Innovatie & Pilot Centrum is een initiatief van de Stichting Biomassa en gerealiseerd in samenwerking met Groot Zevert Vergisting. De provincie Gelderland steunt het initiatief met een financiële bijdrage.

De leden van de stichting Biomassa zijn: ForFarmers (Lochem), Nijhuis Industries (Doetinchem), Groot Zevert (Beltrum), Dorset Green Machines (Aalten), WILBA Techniek (Beltrum), Waterstromen (Lochem), Aeres Hogeschool (Dronten) & LTO Noord.