In the Media

 • bangladesh

​14 December 2018

All economic zones will have CETPs

All special economic zones in the country will have modern waste treatment plants because the government is aware about the consequences of its absence, a top official has said. Paban Chowdhury, executive chairman of Bangladesh Economic Zones Authority (BEZA), said, “The government is going to set up around 100 special economic zones in next 15 years. Each of them will have a modern facility for wastewater treatment.” “We are aware of the impacts of industrial waste. We had one industrial zone, Hazaribagh, without a treatment plant and we know how it affected us.


Read More:
https://www.thedailystar.net/city/news/all-economic-zones-will-have-cetps-1673548

​14 december 2018

Interview Peter Scheer Kiemt.nl - From Waste to Taste

Een volledig circulaire sanitaire voorziening met douche, wastafel en toilet. Alles wat door de afvoerputjes en door het toilet vloeit wordt hergebruikt. Het is het revolutionaire systeem van Peter Scheer, Business Development Manager Urban Water & Sanitation Solutions bij Nijhuis Industries. Peter heeft een bijzonder verhaal.

From Waste to Taste
Het systeem is gebouwd en is functioneel. Het heet “From Waste to Taste”. Er wordt onderscheid gemaakt tussen “grijs water”, “geel water” en “zwart water”. Het grijze water is het water dat opgevangen wordt uit de douche en wastafel. Dit wordt gebruikt om het toilet mee door te spoelen, om als loosbaar water en irrigatiewater te dienen en het zou zelfs als drinkbaar water gebruikt kunnen worden. Het gele water is het urine dat opgevangen wordt en hier kan meststof van gemaakt worden. Het overige deel van het gele water kan weer als loosbaar water of drinkwater dienen. Ten slotte wordt al het overige dat door het toilet wordt gespoeld gecategoriseerd als “zwart water”. Hier wordt compost, irrigatiewater, en loosbaar water van gemaakt. Zelfs het papier wordt hergebruik.

Read more:
Kiemt.nl

 • FWTT-Utrecht
 • Ondertekening-Polen-Nederland

12 December 2018

COP 24: Pools-Nederlandse partners aan de slag met klimaatadaptieve steden

Een samenwerkingsverband van drie steden en verschillende bedrijven en kennisinstellingen gaan in Breda, Zwolle en Wroclaw een groen-blauw klimaatadaptieproject uitvoeren. Als deze aanpak internationaal werkt, is het de bedoeling dat meer middelgrote steden aanhaken bij het European Urban Water Partnership om zo de stedelijke klimaatadaptatie in Europa te versnellen. Ondertekenaars die op de COP24 hun handtekening zetten, waren (v.l.n.r.) Cees van de Guchte (Deltares), Menno Holterman (voorzitter Amsterdam International Water Week en CEO Nijhuis Industries), Katarzyna Szymczak-Pomiuanowsky (Wroclaw), Wouter Vos (Kuiper Compagnons). Rechts beide toezieners: Slawomir Mazurek (Poolse milieuministerie) en Elena Visnar-Malinovska (Europese commissie). (foto: Jac van Tuijn/NWP).

Read More:
https://www.waterforum.net/cop-24-pools-nederlands...

7 December 2018

Voor 4 ton medicijnen uit het drinkwater zien te halen

Pas sinds kort kunnen waterbeheerders meten hoeveel medicijnresten er in het oppervlaktewater zitten. Nu wordt onderzocht hoe je die er weer uit kunt halen. Aan de rand van het immense rioolwaterzuiveringscomplex in het Oost-Brabantse Aarle-Rixtel staan twee opvallende zeecontainers opgesteld. Eéntje is knalgeel, de ander pimpelpaars. Beide zijn met slangen aangesloten op de snelstromende goot, die dagelijks miljoenen liters gezuiverd water uit de acht immense bezinktanks (diameter: 45 meter) op het riviertje de Aa loost. De paarse container is van de firma Van Remmen UV Technology uit Wijhe, de gele is van Nijhuis Industries uit Doetinchem.

Read More:
https://www.nrc.nl/nieuws/2018/12/07/voor-4-ton-me...

 • Nijhuis-Industries-container-bij-Aa-Maes
 • Foto-1-UVO3-pilotcontainer-website

4 December 2018

Start proefproject ozon-en uv technologie als voorbehandeling afvalwater ziekenhuis

Nijhuis Industries, Van Remmen UV en Waterschap Rijn en IJssel starten in de eerste week van januari 2019 een proefproject bij het Streekziekenhuis Koningin Beatrix Winterswijk. De partijen onderzoeken de effectiviteit van een gecombineerde toepassing van ozon- en uv-technologie als voorbehandeling van het afvalwater van het ziekenhuis voordat het geloosd wordt op het riool.

Read More:
https://www.waterforum.net/tweede-kamer-wil-snelle...

2 July 2018

Ceo Nijhuis Industries: ‘Topsector Water moet beter kijken naar marktontwikkelingen’

Is de drive voor innovatie in de watertechnologie in Nederland niet te veel gericht op het verbeteren van prestaties en zou deze niet meer gericht moeten zijn op technieken die de komende dertig jaar geld in het laatje brengen? Dat vraagt Menno Holterman, ceo van Nijhuis Industries, zich hardop af.

Read More:

WaterForum

 • Topsector
 • Ganges

31 May 2018

Nederland helpt mee bij schoonmaken van Ganges

Water was een van de speerpunten in de grote handelsmissie naar India. Het bezoek leverde diverse contracten en samenwerkingsovereenkomsten op. Zo gaat Nederland een bijdrage leveren aan het schoonmaken van de Ganges-rivier.

De handelsmissie vond vorige week plaats en stond onder leiding van premier Mark Rutte. Het was de grootste missie ooit naar India. Zo’n 130 bedrijven en organisaties deden mee, waarbij de watersector goed vertegenwoordigd was. Naar schatting heeft het bezoek al gezorgd voor 170 miljoen euro aan contracten tussen Nederlandse en Indiase bedrijven.

Read More:

H20 Water Netwerk

22 May 2018

Nijhuis Industries toont tijdens IFAT sanitaire unit die urine en uitwerpselen omzet in schoon water en kunstmest

Nijhuis Industries toonde op de IFAT-beurs in München een sanitaire unit die uitwerpselen, urine en spoelwater opvangt, zuivert en omzet in drinkwater en kunstmest waarop planten groeien. Het bedrijf ontwikkelde het concept samen met de Eindhovense start-up Semilla.

Nijhuis Industries toonde op de beurs, onder de titel Waste-to-Waste, een opstelling met een wastafel, een urinoir en een stapel van drie kweeksets met munt. Het kruid werd op de stand gebruikt om het Radler bier voor de standbezoekers smakelijker te maken.

Read More:

WaterForum

 • From-Waste-to-Taste
 • Impact-Investment

27 January 2018

Impact Investment Initiative

Op dinsdag 23 januari 2018 organiseerden het Financieele Dagblad en PGGM voor de tweede keer het Impact Investment Initiative. Dit jaar stond deze bijeenkomst in het teken van impactbeleggen met de Nederlandse watersector. De bijeenkomst gold als een belangrijke stap om de Nederlandse water- en pensioensector, beiden “wereldkampioenen in hun eigen tak van sport", dichter bij elkaar te laten komen.

Read more:

NWP | Het Financieele Dagblad

18 December 2017

Singapore en Nederland gaan samen grondstoffen en energie terugwinnen

Dertien partijen uit Nederland en Singapore ondertekenden 15 december een samenwerkingsconvenant voor het terugwinnen van grondstoffen en energie uit slib en afval. Dit convenant, PIB Cluster ReCirc Singapore genaamd, werd door de partners in het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions, het voormalige tropeninstituut in Amsterdam.

In ReCirc Singapore werken de volgende bedrijven samen: Witteveen+Bos (clustercoördinator), Waternet, Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions, Nijhuis Industries, Paques, CirTec, World of Walas, Asia Pacific Breweries, Organic Village, KWR Watercycle Research Institute, Delft University of Technology, Wageningen University and Research en Upp! UpCycling Plastic.

Read more:

Water Forum

 • Singapore
 • IPC-Beltrum

09 November 2017

Innovatie en Pilot Centrum Beltrum test proefinstallatie

Op het Innovatie en Pilot Centrum (IPC) te Beltrum van de stichting Biomassa starten deze week proeven met een innovatieve cavitatie installatie waarmee het mogelijk zou kunnen zijn het biogas potentieel van drijfmest en andere biomassa te verhogen. De installatie is de afgelopen jaren met succes ontwikkeld voor de behandeling van zuiveringsslib. Het doel van de testen is na te gaan of de installatie praktisch en bedrijfseconomisch geschikt is voor de verwerking van runder- en varkensdrijfmest. De testen worden uitgevoerd onder leiding van Nijhuis Industries in nauwe samenwerking met het Lectoraat Duurzame Energievoorziening van Saxion Hogeschool, Groot Zevert Vergisting en de eigenaar van de installatie, het Noord-Nederlandse bedrijf Whirlwind.

Read more:

Gelre FM

09 October 2017

Poultry Litter Digestion And Digestate Analyses

Oril-Leader is the largest integrated poultry farm in Ukraine, involved with all aspects of poultry agriculture. In 2012, it commissioned an anaerobic digester in Yelyzavetivka, for poultry manure and slaughterhouse wastes using technology from Nijhuis Industries. The $15 million plant, which reached full capacity in 2013, manages 170 tons/day of chicken manure, 60 tons/day of dissolved air flotation sludge, 100 tons/day of wash water from poultry barns, 100 tons/day of silage, and 500 tons/day of wastewater.

Read more:

Biocycle

 • Oril
 • Nijhuis-Aquatic

08 August 2017

Nijhuis acquires Aquatic Water Services

Nijhuis Industries UK & Ireland has agreed to acquire the water technology business activities of Aquatic Water Services, UK, to complement its existing portfolio of services. Nijhuis Industries UK & Ireland, formerly H2OK, is part of Dutch Group Nijhuis Industries and offers solutions for treatment of wastewater, process water and solid waste.


Read more:

Dutch Water Sector | Business Cornwall | WWT Online

01 August 2017

Global Drivers of Water Technology

Menno Holterman, CEO of Nijhuis Industries, previews his keynote discussion, which centers around what's driving the advancement of water technology around the world. Also discussed: the circular economy.


Watch the video:

WaterWorld

 • BlueTech-Menno

Media & press references:

June 2017:

20 June | Water Industry is looking for bigger plants, municipals for smaller modular plants


Dutch Water Sector

May 2017:

1 May | Early Morning Toast bij Waterschap Rijn en IJssel donderdag 18 mei


Stichting Kiemt | Regio in bedrijf

5 May | De komende editie van de Amsterdam International Water Week

NWP

24 May | Interview Menno Holterman, keynote speaker at BlueTech Forum

BlueTech

29 May | Samen zuiveren in Roemenië, van concept naar operationeel in 2,5 jaar

H2O Waternetwerk

29 May |

Anne-li Steutel


April 2017:

7 April 2017 | Dutch experts train Indonesian poultry farmers

Larive International

7 April 2017 | Sewage sludge to animal feed: single cell protein production model

Feed Navigator


March 2017:

March
Cornwall Live

March

KWR Water | De Molenaar

24 March | Nijhuis Industries and Shanghai Winner announce strategic partnership on circular solutions
Dutch Water Sector | Winner Hitech | Water & Wastewater Asia | Waterforum | Waterworld

27 March | Juliana Awada in Amsterdam: a new bet on a totally white look
Clarin

28 March | Nijhuis Industries joins effluent polishing research project on O3GAC-technology
Dutch Water Sector


Feruary 2017:

27 February | Municipal recycle installation Hurlingham, Buenos Aires, Argentinië
Hurlingham

27 February | Opportunities for Cleantech and International Water / Wastewater Companies in Romania
Market Entry Romania


18 February | Amsterdam International Water Week
NWP

13 February | Nijhuis genomineerd voor Ivan Tolpe prijs

Pig Business

January 2017:

26 January | Wafilin Systems wint WIS-award 2017
Ondernemend Leeuwarden

January | Safi Sana Ghana Limited transforms waste to clean energy
Construction Review Online | Dutch Water Sector

19 January | Onderzoek naar innovatieve aanpak verwijderen medicijnresten uit afvalwater
Groene Ruimte | Rioolgids | Afval online | Engineeringnet | Waterforum

2016:

December | Nijhuis Industries in WaterForum
Waterforum

8 December | Grootschalige demonstratieprojecten voor terugwinning van nutriënten uit mest en slib
Wageningen University & Research

11 November | Nijhuis Water Technology leidt groei in banen met hulp van PRO.FILE

Link Magazine

8 November | Duurzaam en vooruitstrevend koelwatermanagement met ozon bij Radboudumc
Nijhuis Industries | Installatie & Bouw

21 Oktober - Nutriëntenrecycling in Lombardije

Nutriënt Platform

6 Oktober - Holland Pavilion at the Waste, Water, Environment expo in Helsinki
Netherlands Embassy in Helsinki

5 Oktober 2016 - Aftrap Ambitie Nutriënten 2018 door staatssecretaris Dijksma
Nutriënt Platform

1 Oktober 2016 - Nijhuis Water Technology wint Jan Terlouw Innovatieprijs 2016
Nijhuis Industries | Kiemt | Energie Business | Utilities | Energie Next | Zakelijk | Beursnieuws | Boerderij | Perspodium | Drimble | Watervisie | Architectenweb | De Gelderlander

Nijhuis Industries and Azomures S.A. officially inaugurated one of the largest and most advanced Wastewater Treatment Plants ever built in Romania.
Nijhuis Industries | Waterforum | Dutch Water Sector | WaterWorld | Punctul | Agrofood | Global Manager | Stireadumures | Zi De Zi

September 2016 - Conference Briefing BlueTech
Nijhuis Industries

19 September 2016 – 5 new wastewater technologies to be presented by Nijhuis at Weftec
Nijhuis Industries | WaterForum

8 September 2016 - Nijhuis GENIAAL genomineerd voor Jan Terlouw Innovatieprijs 2016
Nijhuis Industries | Boerderij | Energie Business

12 July 2016 - Waterforum magazine - Resource Recovery as new business model
Nijhuis Industries